Trump yönetimi Harvard'a yeni federal araştırma hibelerini kesmek için

Mustafa

New member
Washington – Trump yönetimi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, okulla mücadelelerinin son zamanlarda yükselişinde Harvard Üniversitesi'ne tüm yeni federal araştırma hibelerini azaltacağını söyledi.

Bir mektupta, Ivy League Üniversitesi'nden Eğitim Bakanı Linda McMahon, sadece yönetimin iddialarına karşılık gelirse ve “üniversitenin sorumlu yönetimini gösteriyorsa” yeni federal hibe almaya hak kazandığını açıkladı.

Üniversite Başkanı'na iki taraflı mektup, İdarenin “federal yasanın sistemik bir ihlal modeli” olarak gördüklerini talep ediyor. McMahon, Harvard'ı anti -semitizmi görmezden gelmek, ayrımcılık, “akademik katı görünüşü” ve “felaket kötü yönetim” ile suçluyor.

McMahon, “Yukarıda belirtilen endişeler, Harvard'ın kendi yasal görevlerini tutarlı ihlallerinin uzun listesinin sadece bir kısmıdır.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu ve söz konusu diğer iddialar göz önüne alındığında, bu mektupta Harvard'ın artık kimsenin sunulmadığı için federal hükümetten hibe almaması gerektiği açıklanmalıdır.”

Kıdemli Eğitim Departmanı'ndan bir yetkiliye göre, federal kredi finansmanı ve PELL bu hareketten etkilenmez.

Harvard derhal yorum talebine cevap vermedi.

Geçen hafta Başkan Trump hükümetinin üniversiteyi tamamlayacağını söyledi Vergi muafiyeti durumuDaha fazla ayrıntı vermese de. Harvard Başkanı Alan Garber, Wall Street Journal ile yapılan bir röportajda böyle bir adımın “çok yasadışı” olduğunu söyledi. ABD Vergi Kodu, yönetici endüstri yetkililerinin bir IRS çalışanı istemesini, belirli bir vergi mükellefinin testini veya soruşturmasını yapmasını veya sonlandırılmasını yasaklamaktadır.

Harvard bir dava açtı Trump hükümetinin donacağını açıkladıktan sonra geçen ay 2,2 milyar ABD Doları Hibeler ve 60 milyon ABD Doları Üniversiteye sözleşme. Harvard'dan sonra hibeler donduruldu Yönetim düştü Okul yönergelerini ve liderliğini değiştirme, öğrencilerin protestocularını disipline etme ve öğrencileri ve fakülteleri “bakış açısı çeşitliliği” için inceleme talepleri.

Harvard, hükümetin davasının anayasal haklarını ihlal ettiğini ve “Harvard'ı hükümetin akademik programları üzerindeki kontrolüne boyun eğmeye zorlamak için bir baskı kampanyasının” bir parçası olduğunu iddia etti.

Haberler'ten daha fazlası

Caitlin Yilek

Caitlin Yilek, Washington, DC merkezli CBSNews.com'da siyasi muhabirdir ve daha önce Washington Denetçisi ve Tepe için çalıştı ve Ulusal Basın Vakfı'nda Paul Miller Washington -fellowship 2022'nin bir üyesiydi.