Hudson Nehri'nde helikopter kazası gemideki 6'yı da öldürüyor

Mustafa

New member
Perşembe öğleden sonra Hudson Nehri'ne bir helikopter düştüğünde altı kişi öldü.

Olay saat 15: 17'de meydana geldi. Jersey City'deki Holland tünelinin yakınında, South River River Drive ve Newport Parkway'den uzak olmayan, Soul of Water heykelinin yakınında.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, dedi. İspanya'dan bir aile ve pilotlar da dahil olmak üzere üç yetişkin ve üç çocuk öldürüldü. Vücudunun iyileştiğini söyledi.

Adams, “Kalplerimiz gemide olanların ailesine ve helikopterde olan altı tanesine gidiyor.” Dedi.

10 Nisan 2025'te bir helikopter Hudson Nehri'ne düştüğünde altı kişi öldü.

Haberler New York'tan resim aldı

NYPD Komiseri Jessica Tablo, “Havacılık, liman, dalgıç ve devriyeden NYPD birimleri, ilk birimlerimizin birkaç dakika içinde konuma gelmesiyle reaksiyona girdi. NYPD dalgıçlarımız, acil durum personeli ile birlikte FDNY, liman otoritesi ve New Jersey'deki çeşitli ajanslardan gelen suya girdi.” Dedi. “NYPD dalgıçları kaza alanından dört kişiyi taşıdı ve FDNY dalgıçları iki kişiyi daha restore etti. Acil yaşam, sahadaki gemilerde ve bitişik iskelede yer alan önlemler alındı. Dört kurban sahada öldüğü ilan edildi ve diğer ikisi de yaralanmalarını ortaya çıkardığı yerel hastanelerdeydi.”

Kurtarma işçileri nehrin her iki tarafında toplandı. Manhattan sayfasında NYPD, Batı Yakası Karayolu ve Spring Street'te harekete geçti.

Başkan Trump bir yazıda sosyal gerçek hakkında yazdı: “Hudson Nehri'ndeki korkunç helikopter kazası. Altı kişi, pilot, iki yetişkin ve üç çocuğa benziyor.

Ölümcül Uçuş

FAA'ya göre, ilgili helikopter bir Bell 206 idi. Tursirma New York helikopterleriyle birlikte olduğunu söyledi. Adams, Aşağı Manhattan tarafından saat 15.00 civarında başladı.

Soruşturmaya aşina olan bir kaynak, Louisiana'dan meridyen helikopterleri adlı bir şirketin helikopterinin ait olduğunu doğruladı. Bu şirket kendisini bir helikopter aracılığı olarak tanımlıyor; Helikopterleri satar, kiralar ve yenilersiniz.

Başlamadan sonra helikopter, George Washington Köprüsü'nün kısa bir süre arkasına dönmeden ve Jersey City'nin yanına gelmeden önce Manhattan'ın batı tarafındaki Hudson Nehri'ne doğru yürümeden önce Vali adasının üzerinden ve Özgürlük Heykeli'nin yakınında uçtu.

10 Nisan 2025'te Jersey City yakınlarındaki ölümcül bir helikopter kazası olay yerinde kurtarma işçileri.

Haberler New York

“Burada sadece pitoresk ve efsanevi bir silüet görmek için burada olan ziyaretçileriniz var. Ve maalesef bir olay için beş aile üyesini ve pilotu kaybettik.” Dedi Adams. “Yine kalbimiz aile üyelerine gidiyor.”

“New York helikopterinin dahil olduğu Hudson Nehri'ndeki trajedi, tesisimizden başlayan bir şirket. Kalplerimiz bu korkunç olaydan etkilenen herkesin ailelerine ve arkadaşlarına gidiyor. Tüm uygun ajanslarla işbirliği yapıyoruz ve tüm yorgunluklara teşekkür ediyoruz.

Uçuş yolu ve en azından geçen hafta arasındaki kayıtlar, günde birkaç uçuşa sahip helikopter ve bölgemizdeki havaalanlarından ve heliportlardan. Genellikle bir Manhattan helikopter göbeğinden diğerine veya JFK'dan Newark'a veya bu havaalanlarından helikopterlere uçar.

New York Helikopter CEO'su Michael Roth, Haberler New York araştırmacılarına kazanın nedeni hakkında hiçbir şey söylemediğini söyledi.

“Bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Onlara söyleyebileceğim tek şey yok edildi. Eşim bu öğleden sonra ağlamayı bırakmadı” dedi. “Biz küçük bir şirketiz. Ben bir baba ve büyükbabayım ve sadece yok edildik. Ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok.”

Roth, kendisi ve şirketinin “herkesin kurallarını ve daha fazlasını takip ettiğini” ve 28 yıldır faaliyet gösterdiğini söyledi.

FAA ve NTSB kazayı inceliyor. Sahil Güvenlik Hudson Nehri'nde bir güvenlik bölgesi kurdu ve nehrin kuzey ve güneyinde feribot hizmetini etkileyen bir mil gönderdi.

Kaza sırasında su yaklaşık 50 derece idi. Gökyüzü, yaklaşık 10 mil görünürlük ve saatte 21 mil'e kadar rüzgar rüzgarları ile bulutlu.

Tanıklar kazayı tanımlar

Tanıklar, helikopter parçalarının suya dalmadan önce havada dağıldığını açıkladı. Ruberly nehre düştüğünde helikopterden uçtu. Tisch, memurların helikopterin suyu tersine çevirdiğine inandıklarını söyledi.

Jersey City'deki Jenn Lynk, “Çıkan bir motor gibi dürüst geliyordu. Penceremin dışına baktım. Birkaç insanın suyun üzerinde koştuğunu gördüm ve bazı insanlar oldukça normal davrandı. Oh gibiydim, belki hiçbir şey değildim. Sonra tüm sirenleri çıkarmaya başladım,” dedi Jersey City'deki Jenn Lynk.

“Bir ses gibi duydum. Gök gürültüsü gibi hissettim. Ve bugün yağmur yağdığı için, tamamen aynıydı, tamam, belki. Ve sonra siyah parçacıkların nasıl uçtuğunu gördüm.

Video, helikopterin sudaki şasisinde yüzdürme cihazlarını gösteriyor gibi görünüyordu. Helikopterin gövdesi görünmüyordu. Helikopterin kuyruğu da görünmüyordu.

Haberler New York'tan Dan Rice, “Açıkçası, uçağın felaketli bir başarısızlığı çok açık. Bomlar ve sesler bir tür mekanik soruyu gösteriyor.” Dedi. Chopper 2'yi rapor eden Rice, genellikle aynı model helikopterde uçar. “Helikopterin ana bileşenini gördüğünüz bir video var, gövde etrafında. Ve beni korkutan şey, ana dönüş sistemi.

Rice, kuyruk rotorunun helikopterin kontrolden çıktığını söyledi.

Rice, “Orada ne olduğunu, neyin yol açacağını hayal edemiyorum. Sınavın bu ayrıntıları vermesini bekleyeceğiz, ancak gördüklerimden sonra bıçakların ayrılması bu helikoptere neden oldu. Ayrılmaya yol açan şey, bulmamız gereken şeydir.” Dedi.

10 Nisan 2025'te New York'taki Hudson Nehri'ne bir helikopter düştü ve gemideki altı kişiyi de öldürdü.

Haberler New York

Enkaz Perşembe akşamı sudan kaldırıldı.

Hudson Nehri'nde daha önceki kazalar

2019'da, Yakıt ikmali yaptıktan kısa bir süre sonra Hudson Nehri'ne bir helikopter düştü. O zaman, pilot gemideki tek kişi oldu ve küçük yaralanmalar yaşadı.

2016'da, Vintage bir uçak geçti Amerikan Hava Gücü Müzesi için bir kutlama sırasında. Pilot öldürüldü.

En iyi bilinen kaza Ocak 2009'da “Hudson Üzerine Mucize” Bir uçak, Laguardia havaalanının başlamasından kısa bir süre sonra kuşlara çarptığında. Kaptan Chesley “Sully” Sullenberger, uçağı nehre indirmeyi ve 155 yolcu ve mürettebat üyesinin hayatını kurtarmayı başardı.

Bu gelişmekte olan hikaye hakkında daha fazla bilgi almak için yakında tekrar bir göz atın.

Pat Milton bu rapora katkıda bulundu.

Haberler'ten daha fazlası

Jesse Zanger

Jesse Zanger, cbbennewyork.com'un yönetici editörüdür. Jesse daha önce Fox News Channel ve Spectrum News NY1'de çalıştı. Son dakika haberlerine ve aşırı hava durumuna odaklanan üç eyalet alanıyla ilgili bölgesel haberleri kapsıyor.