Crea, INTA'daki olası değişiklikler hakkında uyardı ve kurumsal denge ile bir dönüşüm talep etti

Zoe

New member
Arjantin Tarımsal Deneyler Bölgesel Konsorsiyumları Derneği (CREA), Ulusal Tarım Teknolojisi Enstitüsü'nün (INTA) yapısındaki olası değişikliklerle ilgili endişelerini dile getirdi ve özerkliğini, federal yaklaşımını ve katılımcı yönetişim modelini korumaya çağırdı.

Resmi bir açıklamada Crea, Neredeyse yirmi yıldır, Inta ile stratejik ve sürekli bir işbirliği sürdürdü. 1971'de imzalanan ilk kurumsal çerçeve anlaşmasından bu yana, her iki kurum zaten 33 özel anlaşma ekleyen kamu-özel eklemlerini birleştirmiştir. “Bu sinerji, Arjantin ekonomisi için en alakalı sektörün rekabet gücünü artırmanın anahtarı oldu.” Dedi.

Mevcut küresel bağlam, teknolojik dönüşümler ve tarımsal üretim için artan taleplerle, bilimsel ve teknolojik kurumların rolünün yeniden biçimlendirilmesine göre talepler. “Inta'nın araştırma, inovasyon ve uygulamalı bilgiye odaklanan derin bir dönüşüme ihtiyacı var.” Bununla birlikte, varlık, önerilen tüm reformların ülkenin ihtiyaç duyduğu kurumsal modele yol açmadığını açıkladı.

Crea uyardı Análisi'de olacak iki özel riskS. Birincisi: Inta'nın olası içi kaybıeğer yönetim kurulunda ulusal yürütme gücüne mutlak çoğunluk verilecekse. “Bu yönetim organı stratejik kursu, kaynakları ve karar süreçlerini tanımlar. Dengesi ve temsilciliği yönetiminin kalitesi için temeldir.” Dedi.

İkinci risk, yarattığı gibi, eAjansın yönetim kurulu içindeki temsilinin xclüzyonu. “Crea, ülke çapında üretken talepleri tespit etmeye ve ekonomik, çevresel ve sosyal etki ile teknolojik çözümler üretmeye adanmış tek varlıktır.” Dedi. Örgüt, çalışmasının sadece onu entegre eden tarımsal üreticilerin ve girişimcilerin katkısını değil, aynı zamanda uygulamalı bilim ve bölgesel kalkınmaya da bağlılığını yansıttığını vurguladı.

İşbirliği ve ağ yaklaşımına güçlü bir vurgu yaparak, ifade, Crea'nın tarım için etkili kamu politikalarının tasarımında kilit bir aktör olarak rolünü yeniden teyit etmektedir. “Paylaşılan bilginin Arjantin alanının evrimi için gerekli olduğu ve devam edeceği kesinliğiyle çalışmaya, inşa etmeye ve işbirliğine devam edeceğiz.”