Engelli müzisyenler Boston'da performansla stereotipleri kırmayı hedefliyor

Mustafa

New member
Ülkenin her yerinden yetenekli müzisyenler, fiziksel veya zihinsel engelli sanatçılarla benzersiz bir konser deneyimi elde etmek için Boston'da bir araya geliyor.

Müzisyenler, Boston'daki Berklee Müzik Koleji'nde kurulan Music Inclusion Ensemble'ın bir parçasıdır.

Kemancı Julia Lagrand, “Hayatımın çoğunda keman çaldım, ama kör bir kemancı olarak, etrafımdaki müzik sahnesiyle sık sık çelişkili hissettim.” Dedi.

Engelli müzisyenler

Topluluk şimdi bunu değiştirmek için çalışıyor. Co -Foundrean Adrian Anantawan, “Bu, farklılıklarımızın güzel bir şey yaratabilmek için nasıl bir araya geldiği gerçekten bir kutlama.” Dedi.

Berklee Associate profesörü olan Anantawan, 12 Nisan'da beş müzisyen topluluğunun 20'den fazla görünmesine neden oldu.

Anantawan, “Engellilerin kimliğini merkezlediğimizde, bu gerçekten farklı bir deneyim değil, sadece insan durumunda çok özel bir evrensel lens” dedi.

“Bu gerçekten doğru yönde büyük bir adım,” müzik manzarayı yaratmak ve değiştirmek ve yeni fırsatları değiştirmekle ilgilidir. Bu yüzden müziğin engelli insanları dahil etmek ve uyum sağlamalarına yardımcı olmak için mükemmel bir ortam gibi olduğunu düşünüyorum çünkü sadece yaratımı teşvik ediyorlar … onları teşvik ediyorlar ve sonra sadece işleri mümkün kılmak için onlarla birlikte çalışıyorlar. “

Otizmi olan Connor Valcy, şovun ana zırhı ve bestecisidir.

Valcy, “İnsanların sadece sanatları değil, aynı zamanda kendi müziklerine olan tutkuları da yakın olmaları büyük bir zevktir.” Dedi.

Seyircinin bekleyebileceğini söyledi: “Pop, Country, çok daha klasik olacaktı … Bu bölümlerin çoğunda çalışmak gerçekten bir zevkti.”

Stereotipleri kırmayı hedefleyin

Berklee Bariyer -Free Art Formasyonu Enstitüsü'nü kuran Dr. Rhoda Bernard, bu tür performansların stereotipleri kırmanın anahtarı olduğunu söyledi.

Bernard, “Kim olduklarına bakılmaksızın, geçmişlerinin ne olduğu, dünyayla nasıl başa çıktıkları, nasıl müzik yaptıkları. Bu konserdeki herkes için yer var.” Dedi. “İnsanlar, müziğin sadece bu kadar yetenekli veya belirli bir şekilde belirli bir şekilde görünen veya düşünen veya öğrenen bazı insanlara ait olduğu fikrine sahipler ve bu artık gerçeklerden kaldırılamıyor.”

Lagrand kabul ettiğini söyledi. “Sanırım bize izin veren engellilik, bu müzik türleri topluluğunda ne kadar inanılmaz bir çeşitliliğimiz ve gerçekten heyecan verici olduğunu düşündüğüm müziğe yaklaşma olanakları hakkında gerçekten güçlü bir mesaj gönderiyor.”

Anantawan, “Hepimiz farklı engelli biçimlerimizle çalışıyoruz ve olumsuz etkileri veya zayıflıkları en aza indirmeye ve bir araya getirmeye ve mümkün olduğunca çok güçlü yönleri en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz.” Dedi.

“Sanırım bu sadece bulunduğunuz odada olmanın ve bir izleyici ve müzisyen olarak hoş geldiniz ve umarım bu mümkünse bunu her gün yapamayacağımız hissine sahip olduğunuzu düşünüyorum.” dedi Lea.

Konser 12 Nisan'da saat 19: 00'da gerçekleşecek. Berklee Performans Merkezi'nde. Giriş ücretsizdir, ancak bir bilete ihtiyacınız vardır.

Haberler'ten daha fazlası

Courtney Cole

Courtney Cole, Florida, Jacksonville'de dört yıl geçirdikten sonra 2022'de çapa ve muhabir olarak WBZ-TV'ye geçti.