Bölgesel Ekonomilerde Trafik Işığı: İki Üretim İyi Bir Anı Keyfini Çıkarın

Zoe

New member
Bir belge, özel sektörler tarafından hazırlanan bilgileri farklı bölümlerde bir araya getirir. Bölgesel ekonomiler ve ayrıca her yöne grafik, şematik ve basit bir şekilde ele alınır ve ifade edilir, böylece ilgili taraf hızla her birine yönlendirilen bir fikri yakalar. 19 Etkinlik Analiz edildi.

Bu denilen dizin Trafik ışığı amacı, tarım üreticilerinin, bölgesel ekonomilerin ayrıntılı olarak analiz edilen göstergeleri izleyebilmesidir. Coninagro EkonomisiŞubat 2025 ayında yapılan analizden kaynaklanan rakamlarla. “Bölgesel Ekonomiler Trafik Işıkları“Bir Görsel analiz aracı.

Analizde ölçülür fiyatmaliyetüretmetüketim, içe aktarmak Ve ihracat. Şubat 2025 ayı için, Bölgesel Ekonomiler Trafik Işığı Gösterileri: 2 Yeşil, 9 Sarı ve 8 Kırmızı.

Trafik ışığı, daha basit bir anlayış için renklerle bölgesel ekonomilerin gerçekliğini yansıtmayı amaçlayan bir endeksdir.

O trafik ışığı Analiz etmek Üç bileşen: İş, üretken ve pazar. Birincisi, işletme, hem aylık hem de interannual fiyat ve maliyetin evrimini değerlendirir. İkincisi, üretken yön, alan veya stokuygun olduğu gibi ve üretme. Ve son olarak piyasa, üretimlerin ihracatının ve ithalatının evrimine ve iç tüketime odaklanıyor.

Kırmızı aktiviteler içerir Pamuk, pirinç, manyok, narenciye TatlılarsebzearmutSy elmaşarap Ve Mosto Ve Yerba arkadaşı. Kırmızı olan bu ekonomilerin ortak paydası, İş bileşeni aktivitenizden beri Fiyatlar, çoğu durumda düştü veya gecikti Enflasyon ve maliyetlerinin yükselmesi açısından önemli ölçüde.

Bu, bir tür takdir edilen değişim Ve bir iç tüketim Geçen yılın çoğunda zayıf. Bu son faktör, Maaşlar Kurtar görselleştirmeye izin veren yiyeceklerle ilgili satın alma gücü satın alın Olumlu beklenti Talebin bu tarafında önümüzdeki aylar için.

Yerba Mate, trafik ışığında kırmızı ışığı olan 8 etkinlikten biri, fiyatında aylık bir artış ve interannual enflasyona bağlı. İhracatta hafif artış ve iyi tüketim.
Yerba Mate, trafik ışığında kırmızı ışığı olan 8 etkinlikten biri, fiyatında aylık bir artış ve interannual enflasyona bağlı. İhracatta hafif artış ve iyi tüketim.

İçinde Üretken bileşenhem yüzey/stokta hem de üretimde Farklı Davranışlar. Ancak, bazı prodüksiyonlar iç pazara çok bağımlıgibi Yerba arkadaşı veya gelmeknerede Üretim Artışı (iyi haber) bir zayıf tüketim, doğrudan etkiliyor fiyat (Kötü haber). Diğer bölgesel ekonomiler bir kaçış yolu olarak ihracat yapar, böylece üretim artışları iç pazar üzerinde önemli baskıya dönüşmez.

Bu nedenle, Piyasa bileşeni . İhracatın çoğunluğu pozitifti. Ancak, ithalat, borsa takdir ve ticari açılışta standardizasyonun bir sonucu olarak, tİthalat ayrıca ithalatları da geliştirdibazı durumlarda güçlü bir artış oldu.

. Yeşil Etkinlikler katmak fıstık ve koyun. Bu sektörlerde, iş bileşenindeki gelişmenin AP'si vardıenflasyonun biraz üzerinde artan güçlüsırasında Maliyetler aşağıda gelişti.

Koyun, fıstıkla birlikte trafik ışığında yeşil ışığa sahip iki aktivitedir.
Koyun, fıstıkla birlikte trafik ışığında yeşil ışığa sahip iki aktivitedir.

İçinde sarı bulunur Kalan 9 EtkinlikO HAYIR Birini kanıtladılar önemli ölçüde olumlu veya olumsuz evrim Trafik ışığında rahatlayan üç bileşende: iş bileşeni (fiyatlar ve maliyetler), üretken bileşen (alan ve üretim) ve piyasa bileşeni (ihracat, ithalat ve tüketim).

Üretken aktivite ile ayrıştırıldı

Trafik ışığında aktivite pamuk Fiyatları düşürüyor, ekilen alanda artış ve ihracat. İçinde pirinç Düşüş fiyatı, hem aylık hem de yıl -yılda bildirilir. Ekilen alanda artış ve ihracat. İthalatın güçlü. Bölüm için Kuşlar Enflasyonun altındaki interannual olmasına rağmen, aylık yükselen fiyat belirtilmiştir. İhracatta artış.

Olarak Sığır: Interannual enflasyonun altındaki bazı noktaları takip etse de, iyi aylık fiyatı kazanın. Aşağıdaki maliyetler. Hem ihracatı hem de ithalatı artırın. Artan tüketim. İçin Tatlı narenciye: Aylık fiyatlar, enflasyona karşı gecikti. İhracatta iyi ritim. Bölümde orman: enflasyonun altındaki fiyatlar. İhracatta artış.

İçin tahıl: Fiyatlar ve maliyetler enflasyonun üzerindeydi, ancak önünde bir dönem gecikti. Tahminlere göre daha fazla üretim olacak. İhracat ve artan tüketim. Bu durumuda sebze: Fiyatlarda güçlü görünüyor. Her iki ihracatı, ithalatı artırın.

Süt aktivitesi için: Sarı ışıklı trafik ışığı, fiyatın enflasyonun altında olduğunu, yukarıdaki maliyetleri bildirir. İhracat ve artış artışı.
Süt aktivitesi için: Sarı ışıklı trafik ışığı, fiyatın enflasyonun altında olduğunu, yukarıdaki maliyetleri bildirir. İhracat ve artış artışı.

Sahada süt: Enflasyonun altındaki fiyat, yukarıdaki maliyetler. İhracat ve artış artışı. İçin manyok: İnterannual çok düşük olmasına rağmen, aylık artan fiyatı vurgular. Düşük ithal. Bu durumuda fıstık: Fiyat enflasyonun altındaydı, maliyetler üzerindeydi. Artan yüzey ve ihracat.

Trafik ışığının başka bir üretim nesnesi Bal Bu durumda, hem fiyatların hem de maliyetlerin enflasyonun üstüne çıktığı bildirilmektedir. Daha fazla üretim ve ihracat. İçin koyun Sunuyor: İyi bir fiyat. İhracat artıyor. İçin baba Aylık fiyat artışı gözlenir, enflasyona kıyasla yıllık çok gecikmelidir. İhracatta artış. Olarak armut ve elma: Yukarıdaki fiyatlar ve maliyetler. İhracat üretiminde artış.

Aktif olarak domuz: Aylık fiyat artışı bildirilir, enflasyonun altında interannual. Üretimde artış ve ihracatta güçlü bir artış. Bu durumuda tütün: Fiyatlar varyasyon, artan maliyetler olmadan gözlenir. İhracat artıyor. İçinde Şarap ve zorunlu Aşağı, enflasyonun altındaki yıl -yıllık fiyat bildirilmiştir. Artan üretim, ihracat ve tüketim. Sonunda Yerba arkadaşı Aylık fiyat artışı rapor edilir, yıl -yıl enflasyona bağlıdır. İhracatta hafif artış ve iyi tüketim.